Keuzehulp Duurzaam Verwarmen.

geplaatst in: Berichten, Nieuws, Vaknieuws | 0

De nieuwe Keuzehulp Duurzaam Verwarmen helpt installateurs snel te achterhalen welke duurzame verwarmingsinstallatie geschikt is voor een bepaalde woning.

De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is ontwikkeld door adviesbureau BDH uit Harderwijk in opdracht en met medewerking van Enpuls, Gemeente Utrecht en Techniek Nederland en is bedoeld voor energieprofessionals, zoals installateurs, projectontwikkelaars en medewerkers van woningcorporaties, gemeenten, provincies en energieloketten. De Keuzehulp geeft snel duidelijkheid over welke duurzame verwarmingsinstallaties het beste passen in een woning.

Twee opties
Er zijn twee manieren om een indicatie te krijgen. Optie één: achterhaal het gasverbruik en het woonoppervlak en kijk in de grafiek op de poster welke duurzame opties geschikt zijn, zoals type warmtepomp. Als het gasverbruik niet bekend is, kunt u ook een indicatie krijgen op basis van energielabel.
Is meer informatie over de woning voorhanden, dan is er de tweede optie. Op de onderste helft van de poster vindt u twee keuzediagrammen. Op www.keuzehulpduurzaamverwarmen.nl staat een uitgebreide uitleg over de Keuzehulp, de poster en een toelichting op de verschillende installaties en voor welke woningen ze geschikt zijn.