Vertrekkende vakman Geert Reekers uitgezwaaid

geplaatst in: Berichten, Nieuws, Vaknieuws | 0

Vertrekkende vakman Geert Reekers uitgezwaaid: ‘Een leuke verrassing voor mij’

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

BORNE – Directeur/eigenaar Jeroen Kuiper had samen met z’n medewerkers van Installatiebedrijf Weghorst in Borne een mooi idee om een vertrekkende collega in het zonnetje te zetten. Allround loodgieter Geert Reekers heeft bijna dertig jaar bij Weghorst gewerkt en gaat op 6 augustus officieel met pensioen. Vrijdagmiddag moest hij samen met z’n vrouw om 14.30 uur op het bedrijf komen. In verband met z’n afscheid hadden ze een verrassing voor Geert in petto.

De loopbaan van Geert bij Installatiebedrijf Weghorst is bijzonder. Hij heeft bij alle drie opvolgende eigenaren van het bedrijf Weghorst gewerkt, alleen niet geheel aansluitend. Hij heeft tussendoor soms even het geluk gezocht bij andere bedrijven en kwam twee keer terug bij Weghorst.

Weghorst bestaat ongeveer zestig jaar en is destijds opgericht door Johan Weghorst. Daarna heeft Ben Heck het midden jaren tachtig overgenomen. De huidige eigenaar Jeroen Kuiper heeft het in het jaar 2000 overgenomen. Jeroen Kuiper: ”Geert heeft onder mijn leiding de laatste en langste periode gewerkt bij ons installatiebedrijf, namelijk achttien jaar. Ik heb hem ervaren als een goede vakman, een allround loodgieter, prettige collega en hij ging altijd met plezier naar zijn werk. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat nu daadwerkelijk met pensioen. Dat wilden wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en hadden een ludieke verrassing voor hem in gedachten.”

Vrijdagmiddag was het dan zover: Geert mocht voor de laatste keer instappen in z’n bus om zich een rondje door Borne te laten rijden. Deze bus was speciaal hiervoor op een aanhanger gezet en versierd met een groot bord met een passende tekst over Geert en diverse slingers. Voordat Geert mocht instappen moest hij eerst nog een speciaal voor hem gemaakt Heraclesshirtje aantrekken. Geert woont in Almelo en is een fanatieke supporter van Heracles.
Onder begeleiding van luide muziek uit de geluidsboxen en samen met alle collega’s in de overige bussen van het bedrijf reden ze een rondje door Borne. Dat trok natuurlijk veel aandacht. Geert genoot er zichtbaar van.

Na deze speciale laatste rondrit door Borne was Geert een gelukkige man. Hij zegt: “Dit was een echte, leuke verrassing voor mij. Mooi dat ze dit voor mij hebben gedaan. Ik heb bijna vijftig jaar gewerkt, waarvan in totaal circa dertig jaar bij Weghorst. Het is mooi geweest. Ik ben altijd met veel plezier naar mijn werk gegaan. We hadden tijdens het werk altijd veel lol en hebben veel gelachen.”

Geert weet nog niet wat hij gaat doen in z’n nieuwe vrije tijd. “Ik heb me voorgenomen om het eerst een half jaar te bekijken en geen vrijwilligerswerk of iets dergelijks op te pakken. Eerst lekker genieten. Samen met mijn vrouw meer fietsen en wandelen en heb ook meer tijd voor mijn grote hobby, de motor.”