Warmtepomp

WTW Lucht

Hoe houdt u ’s winters uw woning warm en ’s zomers lekker koel zonder veel stook- of verkoelingskosten? Een warmtepomp van Weghorst biedt uitkomst! Met dit systeem voorziet u uw complete huis van energie, die zowel in de winter als in de zomer voor een aangename temperatuur zorgt. Aardgas hebt u dankzij deze techniek niet meer nodig. Een warmtepomp is dan ook een duurzame, milieuvriendelijke investering. Voor nog meer rendement combineert u de warmtepomp met een warmteterugwinsysteem.

Warmtepompen zijn er met verschillende bronnen je kunt ze krijgen met een systeem welk warmte uit de buiten lucht haalt deze kan dat met een goed rendement doen tot rond het 0 punt, maar kan daar wel mee doorgaan tot -10 graden en sommige werken nog wel dieper zelfs, echter zal het rendement dan afnemen energetisch is het dan slimmer om er een cv ketel naast te hangen die het over zal nemen of samen doen.

Een ander soort haalt zijn warmte uit de bodem. Dit kan op meerdere manieren horizontale collectoren of verticale dan wel een open of een gesloten bron. Dit alles heeft te maken met de bodemgesteldheid bij u, bijkomend nadeel is vaak dat deze boringen relatief duur kunnen zijn echter wel vaak een goede opbrengst en rendement hebben.

Warmte pompen gaan wel altijd samen met lage temperatuur verwarming. Alleen dan is er sprake van het hoogste rendement dus bijvoorbeeld wand en vloerverwarming.

Mooi en bijkomend voordeel is ook dat bij de aanschaf van de juiste machine deze in de zomer uw woning/ kantoor en of bedrijf kan koelen. Uiteraard niet als een airco, maar wel een aantal graden naar benden kan halen mits u de woning goed bescherm tegen de warmte met raam en deur zonwering goed isolatie waarden in gebouw schil en goed U waarde in glas en noem maar op.

Warm water is ook te bereiden met een warmtepomp in principe is alles altijd wel mogelijk

Wilt u meer informatie hierover? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Installatiebedrijf Weghorst B.V.

× Hulp nodig?