Terwijl de elektrische deurbel klinkt, doet u het leeslampje bij de pc uit en ruikt u de geur van verse appeltaart in de oven. Een doodnormaal tafereel, mogelijk gemaakt door… elektriciteit. Overal in huis en op straat gebruiken we het. En ongemerkt veel meer dan we denken. Iets wat zo gewoon is, moet ook gewoon veilig zijn. Daar zorgt Weghorst Installatie graag voor. Van omroepinstallatie tot complete buitenverlichting,, van alarmsysteem tot wekkerradio.

Een greep uit uw mogelijkheden met Weghorst:

  • Licht-,kracht- en zwakstroominstallaties
  • Verlichtingsadviezen/plannen
  • Besturingstechnieken
  • Invalide- en zieksignaleringssystemen
  • Centrale antennesystemen
  • Energiezuinige verlichting

Verlichting

Optimale verlichting in en om uw huis zorgen voor sfeerverhoging én een rustiger beeld voor uw ogen. Weghorst bekijkt bij u thuis wat moet, wat kan en wat wenselijk is. Het resultaat is een praktische elektra-installatie, die u op elke gewenste plek het juiste licht biedt. Maar hoe vindt u de juiste balans tussen energiebesparing en comfort? Laat u door ons adviseren of maak zelf een begin met onderstaande tips:

  1. Gebruik de juiste lampen op de juiste plek, voor beter licht met minder lampen en een lager energieverbruik pas meer led verlichting toe. TIP: gebruik dan wel de juiste merken. Vaak de goedkopere aanbieders komen toch tekort dan wel in opbrengst of in levensduur.
  2. Maak onderscheid tussen basisverlichting en accentverlichting.
  3. Kies als basisverlichting voor diffuus, verspreid licht. Dat voelt prettig, omdat de contrasten tussen licht en donker minder groot zijn. Comfort en energiebesparing bereikt u hierin dankzij armaturen voor spaarlampen en steekfittingen, eventueel in combinatie met een ingebouwde dimmer. Deze investering verdient zichzelf voor u terug, omdat uw basisverlichting veel branduren maakt.
  4. Kies als accent- en taakverlichting voor gericht licht van spaar- of halogeenlampen. Dat geeft u voldoende lichtsterkte op één plaats. Voor keuken, garage of hobbyzolder is de energiezuinige tl-lamp geschikt.

Flexibele elektra

Wilt u overal in huis of op kantoor stopcontacten en aansluitingen voor telefoon, radio, data en automatisering? Dan is KISS ideaal voor u. Het Komfort Installatie Systeem is een multifunctioneel concept op het gebied van de elektrische installatie van een woning of kantoor en garandeert u flexibiliteit en vrijheid van wonen en werken.

Hoe werkt KISS?
Dit multifunctionele installatiesysteem bestaat uit een verdeler in een technische ruimte, waar alle techniek van uw huis samenkomt. Van daaruit leggen wij alle KISS-bedrading door de plinten in elke leefruimte. In elke kamer komt de kabel uit op een KISS-unit die werk als een verbindingsstation tussen de verdeler en de ruimte. De stopcontacten en ander aansluitingen plaatsen we vervolgens op de plek die u wenst. Dat geldt ook voor lichtpunten in het plafond, die we hierop aan kunnen sluiten. Zo hebt u in elke kamer alle voorzieningen voorhanden en kunt u zelf kiezen welke faciliteiten u gebruikt.

De opzet van KISS maakt dat de techniek ook heel geschikt is voor ruimtes met wisselende bewoners of gebruikers. Ideaal dus voor woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars, want de huisinstallatie is continu aanpasbaar. Van starter tot 65-plusser, iedereen kan met KISS uit de voeten in een levensloopbestendige woning. Een KISS-woning is trouwens niet duurder dan een woning met een standaardinstallatie. Dus meer comfort voor hetzelfde geld!

Domotica

Wat zou het heerlijk zijn als uw verwarming automatisch aanspringt, nog voor u wakker bent. En dat tegen de tijd dat de wekker gaat, er een zacht gedimd licht brandt, zodat uw ogen zo langzaam kunnen wennen aan het schijnsel. Ondertussen raakt uw woning al lekker op temperatuur en staat de koffiezetter te pruttelen. Op weg naar beneden springt het licht vanzelf aan en openen de gordijnen zich.

Een droom? Nee, gewone techniek, die ook voor u bereikbaar is. De verzamelnaam voor deze techniek heet domotica, een samentrekking van domus (Latijn voor ‘huis’) en elektronica. Domotica is het domein van huiselijke elektronica, alle apparaten en infrastructuren in en rond uw woning, die elektronische informatie gebruiken voor het sturen van functies. Dat klinkt ingewikkeld, maar werkt met gewone sensoren.

Een aantal van deze gemakken hebt u vaak al in huis, alleen zijn de toepassingen breder dan u vermoedt. U kent de thermostatische mengkraan, de nachtstand van uw cv, het inbraakalarm dat automatisch de politie belt, de CO2-melder die u waarschuwt bij koolmonoxide, de lichtsensor die aanspringt als iemand uw voordeur nadert. Door bundeling van deze technieken bereikt u meer comfort. Zo kunt u bij het verlaten van uw woning op één knop drukken en zo aan het huis laten ‘weten’ dat u vertrekt. De domotica schakelt vervolgens de lampen allemaal uit, zet de verwarming in de spaarstand, schakelt het inbraakalarm in, doet de rolluiken naar beneden etc. Datzelfde kunt u ook voor de nacht doen. En bent u na een dag hard werken onderweg richting huis, stuur dan een sms via uw telefoon naar uw woning om de oven alvast voor te verwarmen en de verwarming in te schakelen. Met de techniek van Weghorst kan het. Welkom in de wereld van de domotica, welkom bij Weghorst! Waar techniek verder gaat dan een leiding leggen en waar u woont als een miljonair voor de prijs van een gewone installatie.

Wilt u meer informatie hierover? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Installatiebedrijf Weghorst B.V.

Contact opnemen

Adres: Ambachtsstraat 40
Telefoon: Tel. 074 – 266 16 29
E-mail: info@weghorst.nu
Btw nr.: NL 8039.72.556.B01
Kvk nr.: 06076744