Zonnesystemen

Leveren en plaatsen van diverse soorten  en maten zonnepanelen behoort ook tot de mogelijkheid bij Weghorst wij zijn Erkend Zonnepanelen installateur iedere installateur om de hoek roept wel dat hij het kan en mag maar wij zijn bijna als enige installateur erkend hier in de regio.

Erkend Zonnepanelen installateur

Dat wij erkend zijn is niet heel bijzonder maar wij laten daar mee zien dat wij wel een paar stappen verder willen gaan voor onze klanten. Waar onze buurman bij wijze van spreken alleen maar de panelen wil wegzetten willen wij ons dan ook breed verdiepen in de materie en dat doen wat de markt en onze branche organisatie vraagt…  uiteraard is dat scholing en de stof eigen maken en niet zomaar roepen “dat kunnen wij ook” Weghorst weet hoe het moet.

Zonnepanelen

Panelen zijn er in honderden merken, kwaliteiten en soorten  elke verkoper zal zijn merk profileren als de beste in prijs en in opbrengst levensduur en garantie. Weghorst werkt uitsluitend met degelijke leveranciers welke hebben bewezen garand te staan voor het product welke word aangeboden.

Helaas is er nog geen duidelijk keurmerk voor panelen zodat u als consument kunt zien welk merk er nu het beste uitkomt, een ding kunnen wij u al wel vertellen dat de goedkoopste aanbieders het vaak niet doen met de beste panelen en deze vaak geen goede garantie voorwaarden hebben deze halen vaak de 25 jaar niet en hebben geen gelijk dalende afschrijving in hun opbrengst hou dit goed in de gaten.

Montage

Weghorst plaatst zonnepanelen in dak, op dak, plat dak systemen, schuin dak systemen, amorf dakbanen. Ook op montagegebied zijn er legio aanbieders waarvan de kwaliteit behoorlijk uiteen springt. Er worden montage systemen gekozen van kwalitatief goede aanbieders welke ook tijdige levering kunnen garanderen. Het aanbrengen van de zonnepanelen voeren wij geheel in eigen beheer uit. Vooraf inventariseren wij hoe de opbouw van de zonnestroom het beste kunnen opbouwen, opstelling op of in het dak in de beste en mooiste verdeling. De bekabeling rekenen wij uit aan de hand van de juiste software zodat deze minimaal verlies heeft  op de totale lengte en voldoet. Ook word er gezocht naar een optisch aantrekkelijke oplossing voor het verloop van de zonnestroom voedingkabel naar de meterkast.

Een zonnesysteem bestaat uit 4 onderdelen

A. Zonnepanelen Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen. Wanneer er zonlicht op zo’n zonnecel valt, beginnen de elektronen in de cel te bewegen en ontstaat er gelijkstroom. Er zit veel verschil in de kwaliteit van panelen, welke nauwelijks zichtbaar is. Kies voor kwaliteit en laat u goed adviseren door Een ERKENDE ZONNESTROOM INSTALLATEUR Wilt u graag een installatie welke esthetisch hoogwaardig is? Wij denken graag met onze klant mee.  Vaak verkopen wij installaties uitgevoerd in volledig zwart. We zullen er alles aan doen om de installatie tot in de puntjes af te werken en visueel weg te laten vallen in de ruimte. U kunt vertrouwen op vakmanschap van Weghorst.

B. Montage materiaal We werken uitsluitend met gecertificeerd montage materiaal. We garanderen u een sneeuwlast- en windlastbestendige installatie.

C. Omvormer De omvormer vormt het hart van elke zonnestroominstallatie: kies deze daarom zorgvuldig. De omvormer zet gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom. Tijdens die omzetting is het natuurlijk belangrijk dat er zo minimaal mogelijk energie verloren gaat. Het rendement van de omvormer is van essentieel belang voor uw zonnestroom installatie. De omvormer is afgestemd op het vermogen van uw installatie en op uw situatie. Wij adviseren om een omvormer te kiezen van goede kwaliteit. Weghorst rekent graag uw installatie door en adviseert u over het merk en type dat het best bij uw installatie en woning past. Een omvormer produceert warmte en die warmte moet hij kunnen afvoeren. Bij de plaatsing van de omvormer moet hier rekening mee gehouden worden, door hem bijvoorbeeld in een open en makelijk toegankelijke ruimte te plaatsen. Daarnaast worden er kabels getrokken van de panelen naar de omvormer en van de omvormer naar de meterkast. Ook dit heeft invloed op de plaats van de omvormer. Een omvormer heeft ongeveer 40 bij 60 cm ruimte aan een wand nodig.

D. Meters en teruglevering De elektriciteitsmeter registreert wat u zelf van het net afhaalt of teruglevert. De tellerstand loopt dus achteruit wanneer u meer produceert dan u verbruikt. In het geval van een draaischijf ziet u dit daadwerkelijk direct gebeuren. Als u een slimme meter heeft, wordt in een apart veld bijgehouden hoeveel stroom u teruglevert. Dit wordt verrekend met hoeveel stroom u van het net afneemt. Tevens zijn er handige tools en aplicaties voor om dit te monitoren vanaf uw smartphone of tablet.

Interesse gewekt? neem vrijblijvend contact op met Weghorst.

Contact opnemen

Adres: Ambachtsstraat 40
Telefoon: Tel. 074 – 266 16 29
E-mail: info@weghorst.nu
Btw nr.: NL 8039.72.556.B01
Kvk nr.: 06076744